Drupal

Zmena jazyku menu.

Zdavím všechny,
obracim se na vas s prosbou o radu. Delam na webu, na kterém pojede obsah ve trech jazycich. Mam problrm, že se mi nechce prekladat menu. Jinak vse OK. Zkousel jsem kde co, ale nevim si s tim rady. Používam Locale a Content translation. Tedy prekladam prostredi pomoci prefixu. Pomoci I18N překládam obsah. Vse (moduly) nainstalovano a aktivováno. V Multilingual system mam zapnuto Content selection mode:Current language and language neutral. Do sites/default/settings.php mám zapsany proměnné, které mají být závislé na jazyku:
/**
* Internationalization (i18n):
*/

Nastavenie zobrazovania šablóny pre Firefox a Explorer

Prosím o radu, podľa návodu v knihe Drupal -2.vydanie, som trochu upravil šablonu. Zmenil som len logo - jeho veľkosť, a pridal dva regiony - My region - v ktorom je horne menu, a subheadline region, v ktorom je hlavné menu. Ak nastavím šablonu pomocou css vo Firefoxe (aplikácia fireburg), nezobrazuje sa mi korektne v exploreri. Všimol som si, že i www.maxiorel.cz má trochu iné zobrazenie hlavičky v exploreri.

Nerobia to náhodou mínusové hodnoty marginov? Skúšal som prehadzovať regióny a menu ale ani z voza ani na voz.

Vopred veľká vďaka na návod na odstránenie problému.

Priečinok neexistuje...

V D6.8 mám zapnuté Advanced Forum. Skúšal som pridať avatary, ale v Administrácia>Správa používateľov>Používateľské nastavenia mi nejde zadefinovať cesta pre adresár s avatarmi – avatary (v systéme súborov mám zadefinovanú cestu sites/default/files/ a k dočasným súborom /tmp). Keď dám toto nastavenie uložiť, vypíše červenú chybovú hlášku

Priečinok neexistuje. Nastavenie nebolo uložené kvôli chybám.

Pritom fyzicky sites/default/files/avatary existuje a CHMOD je 777. Skúšal som aj úpravy, ktoré boli doporučované na fóre drupal.cz pri rovnakom probléme, ale s obrázkami.

Chtěla jsem se zeptat,kde a jak se nastavuje interval pro spouštění Cronu.php?Já vím,že to je asi někde napsaný v install.txt,ale než to začnu instalovat,tak bych chtěla mít jasno.A ještě v jakém asi intervalu pro osobní stránky?A má smysl volat cron ručně a v jakém případě?Děkuju za odpověď.

číst dál jak na to?

Používám úvodník, který jsem vytvořil pomocí modulu ckk, ale mám problém. Od té doby co používám uvodník se mi nezobrazuje "číst dál". V node.tpl.php jsem nic neměnil, takže nechápu čím to může být.

Bloky v Drupalu 6

Dobrý den,
potřeboval bych poradit se dvěma věcmi při práci s bloky v Drupal6:
1)v bloku bych potřeboval odkaz na jiné místo v internetu (na jiný web). V bloku by byly "obrázky"(např. maxiorel, seznam, google ... atd a po "poklikání" na ně by se otevřely příslušné nové stránky).

Přehledný blok "pododkazů" v závislosti na kategorii (slovníku)?

dobry den,
nevim, zda jsem zvolil jasny predmet, ale pokud ne zcela, odrazi to fakt, ze mi neni zcela jasne nasledujici:

(ukazi na priklade)
napr. na h1.cz, ktery je postaven na Drupalu, jsou ruzne sekce (dle prepnuti se v hornim menu) - napr. http://www.h1.cz/onas - s tim se zobrazi take blok s "pododkazy" na dalsi stranky v dane sekci.

Jak tohoto docilit?

- udelat jednotlive slovniky (kategorie) - O H1, Nástroje, atd. ?
- jak na blok, aby vypisoval "podsekce" v dane kategorii?

Nebo je to jinak a chapu to slozite? Je to mnohem jednodussi nez se zda? :-)))

Sutaze

Dobry den,

chcem sa opytat ci existuje pre Drupal (verzia 6) nejaky modul, ktory vie vytvorit sutaz, t.j otazka, 4 odpovede z toho jedna spravna a tie potom vyhodnotit. Pozeral som na drupal.org modul Competition ale ten zacal byt robeny len pre D5 a vyzera to tak ze sa jeho vyvoj zastavil. Existuje aj nieco ine?

Este druha otazka, od isteho casu sa jedna mojich instalacii drupalu zacala spravnat divne v tom zmysle ze vzdy ked zbehne cron prebehne aj kontrola aktualizacii (nezavisle na tom ci je nastavena denna alebo tyzdenna kontrola).

Anketa blbne

U modulu Poll: když hlasuje anonymní uživatel, tak se mu po hlasování nezobrazí výsledky, ale zase formulář k hlasování, ale když se přihlásí, tak po hlasování má výsledky. Čím to je? Práva jsou v pohodě. Děkuji za rady.

hromadné nahrávání obrázků

Dobrý večer, používám kombinaci modulů inline, upload path, image cache, bez modulu lightbox. Když nahraju obrázek, který má příliš dlouhý název, napíše mi to, že nebyl nalezen. Čím to je?

Nahrávání obrázků

Dobrý den, vím, že zde na webu je již řada informací, ale v jiných souvislostech. Potřeboval bych doporučit jednoduchý a prověřený postup pro nahrávání obrázků a jejich vkládání do textů. Nepoužívám žádný editor a nevadí mi, pokud budu vkládat obrázky pomocí klasického IMG (je to pro mě lepší, sám si napíšu ALT a v kódu nejsou žádné zbytečnosti), potřebuji však něco na vytvoření náhledů. Také by se hodilo řazení do různých adresářů, Upload Path to dělá až po uložení příspěvku, takže pak musím adresu přepisovat, to mi ale tolik nevadí.

reklama
Moje kniha o CMS Drupal

Kniha 333 tipů a triků pro Drupal 9

Více na KnihyPolzer.cz

Poslední komentáře