Drupal

Jak upgradovat český překlad v Drupalu

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat jak je možné povýšit drupál na novou verzi českého překladu. Tím myslím jak spustit najednou aktualizaci všech .po souborů. Při instalaci to udělá sám, ale já bych potřeboval něco jako update.php pro překlady.
Děkuji.

nespustenie cronu na webhostingu

mám stránku pod drupalom 6.9 u poskytovateľa a vypisuje mi neustále pri každom spustení cronu ( cez záznam na serveri ) . Vie mi niekto poradiť, kde je chyba. Poskytovateľ tvrdí, že je všetko OK a cron u neho beží.

Detaily
Typ cron
Datum Úterý, February 3, 2009 - 19:15
Uživatel neprihlásený
Místo http: //www..sk/cron.php
Odkazovač
Zpráva Cron již běží déle než hodinu a je pravděpodobné, že se zasekl.
Vážnost chyba
Hostitel
----------------
Detaily
Typ php
Datum Úterý, February 3, 2009 - 19:15
Uživatel neprihlásený
Místo http: //www..sk/cron.php
Odkazovač

Několik otázek k Drupalu

Jelikož jsem s Drupalem začátečník, s mnohými věcmi si nevím rady, konkrétně s těmito:

1. K zobrazování obrázků používám Thickbox. Náhodný obrázek v menu funguje bezvadně, taktéž galerie. Když však vložím obrázek do článku, odkaz vede do adresáře kde jsou importované obrázky, tak se mi neotevře. Jak docílit toho, aby i v článcích Thickbox fungoval.

ImageCache

Chtěla jsem se zeptat,nainstalovala jsem si moduly pro práci s obrázky,modul ImageCache 6.x-2.0-beta5,ImageApi 6.x-1.2 plus Inline,Lightbox2,Upload path.V modulech v administraci se mi ImageCache a ImageApi objeví,jsou povoleny ale jakoby neaktivní,zatržítka méně viditelné,a když IC chci najít v

Taxonomy argument vo views

Zdravim, vytvaram view ktory obsahuje zobrazenie blok.Tento blok ma ako argument prvok zo slovnika (taxonomia)a podla toho aky je ten argument sa maju zobrazit len tie clanky ktore su zaradene do tej ktorej kategorie. Toto zobrazenie funguje dobre v nahlade pri tvorbe view,ked zadam parameter ale ked to pouzijem normalne tak uz nie. Ma blok vytvoreny pomocou views problemy ziskavat argumenty z URL? Pretoze ked to view pouzijem ako stranku tak funguje bez chyby.

FCKeditor

Mohu se zeptat,zda stačí stáhnout modul a samotný editor,čeština se nikde stahovat nemusí?Díky

Jak zamezit vytváření souboru htaccess

Dobrý den pane Polzer,
chci se zeptat jak se dá Drupalu 6 (a jestli se vůbec dá) zamezit aby vytvářel v adresáři files soubor .htaccess? Mám totiž jeden web na hostingu forpsi.com a tam mají problémy s používáním souborů .htaccess, respektive povolují pouze direktivy týkající se rewrite_url.
Já pokud chci něco změnit v tématu Garland tak se po aplikování změny v adresáři files vytvoří soubor .htaccess a pak se nenačtou obrázky ani styly. Systém souborů je nastaven na neveřejný.
Dá se s tím něco dělat?
Děkuji za typ.

Rozdilne temata vzhledu v Drupalu

Dobry den pane Polzer, pomalu prokousavam knihu Drupalu co jsem si v utery koupil a nejak nemuzu nalezt moznost aplikovat ruzna temata. Respektive, jde me o to, aby jsem mohl u kazde konkretni vytvorene stranky aplikovat jiny motiv vzhledu. Prikladem: firma provadi
1. montaz oken
2. montaz vrat
3. montaz ostatniho

U kazde stranky by jsem chtel docilit jineho vzhledu tematu. Je tato moznost v Drupalu ??? Dekuji za odpoved. Bobcik

Návštěvníci

Chtěla jsem se zeptat,zda existuje nějaký modul na zobrazování počtu návštěvníků?Nechce se mi do stránek dávat statistiku typu Top list či WAudit.Díky

Import XLS tabulky

Hezký den, existuje nějaká možnost, jak importovat data z xls souboru do Drupalu tak, aby byla na výstupu tabulka s daty z mnou definovaných buněk z toho xlska? Konkrétně by šlo o import jídelníčků pro ZŠ, takže by to mělo být ideálně co nejednodušší. Díky předem za návrhy.

Problém s tématem

Mám takový problém s tématem webu. Vybral jsem si jedno téma na drupal.org a upravoval jsem si ho podle sebe, potom jsem napsal zkušební články a chtěl jsem nějak přidat "čáru" mezi nimi (např tak jak to máte vy při výpisu článků na úvodní stránce vašeho webu).

indexacia v drupale

Som uz skoro pol roka samouk a tak poprosim o radu skusenejsich - po spusteni update a cronu mi stale vypisuje pri snahe o indexaciu webu:

"Stav indexácie
Bolo preindexované 0% webu. Zostáva preindexovať 170 položiek."

reklama
Moje kniha o CMS Drupal

Kniha 333 tipů a triků pro Drupal 9

Více na KnihyPolzer.cz

Poslední komentáře