Jak ukrýt všechny staré příspěvky na Facebooku před veřejností?

Facebook je tu s námi přeci jenom už pěknou řádku let. A i když časem přidal spoustu funkcí umožňujících určit, komu se vaše příspěvky zobrazí, možná máte v hloubi zdi schované něco, co byste dnes rádi zobrazili jen přátelům. Jenže, kdo by se těmi stovkami příspěvků a fotek probíral, že?

Reklama

Řešil jsem to před pár dny. Dospěl jsem k názoru, že opilecké fotky, kde ležím v noci na lavičce (naaranžované), historky o tom, jak mě v Chorvatsku sbalili za focení nahých dětí (omylem) a možná i sdílení příspěvků nejrůznějších politických stran, nechci dávat veřejně.

Na Facebook ani jinam nepíšu nic, co bych nechtěl říci někde v reálu. Ale některé informace bez kontextu mohou být pro lidi, kteří mě neznají, možná až příliš úsměvné. Některé z klientů jsem měl a mám v FB přátelích a nikomu z nich nevadilo ani to, že jsem se někde „nadrbal“, ani že jsem úchylný. Přesto jsem se rozhodl staré veřejné příspěvky ukrýt.

Takže jsem hledal, jak rychle vybrat vše, co bylo dříve veřejné a nastavit to nyní jen pro přátele. Měnit jeden příspěvek po druhém nebo to dělat selektivně stylem něco ano něco ne, se ukázalo jako časově nereálné.

Naštěstí Facebook má funkci, se kterou staré příspěvky nastavíte jen pro přátele velice rychle.

Jak omezit staré příspěvky na Facebooku

Pro ukrytí starých příspěvků na Facebooku postupujte následovně:

Po této úpravě možná budete chtít zkontrolovat, jak váš účet na Facebooku vidí ostatní uživatelé, které nemáte v přátelích. Přepněte se vlevo na položku Timeline a označování a následně použijte odkaz Zobrazit jako.

Totéž nastavíte na mobilu. Otevřete si aplikaci Facebooku, klepněte na tlačítko se třemi čárkami a posuňte se dolů na položku Nastavení a soukromí. Pokračujte potom klepnutím na Přehled soukromí, Zobrazit víc nastavení soukromí a Omezit, kdo uvidí starší příspěvky.

Tagy: 

Reklama

Přidat komentář