Drupal

Nezobrazují se bloky

Mám takový zajímavý problém. Z ničeho nic, se přestali zobrazovat bloky - tedy menu, patička atd. Nevíte jak je to možné? Aktualizoval jsem naposledy moduly admin menu a imce, ale to bylo před dvěma dny, ještě dnes v 18h to bylo v pořádku. Nikdo jiný přístup do administrace nemá.

Zobrazenie submenu pod flash banerom

Dobrý deň,
aby som mohol zobraziť flash baner (.swf) vo vytvorenom "my region" (nachádza sa pod headerom - upravená téma garland), tak som napísal príslušný kód do súboru page.tpl.php. Flash baner funguje, avšak prekrýva submenu pri jeho rozbalení (drop down menu). Hlavné menu je vytvorené pomocou modulu "nice-menu" (drop down menu). Submenu z hlavného menu sa pri rozbalení zobrazuje pod flash banerom. Skúšal som to riešiť pomocu z-indexu aplikovaného na "my region" i na modul "nice-menu" ale neúspešne.

Modul pro tvorbu recenzí (review) ?

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, jak vytvořit funkcionalitu, která umožní reg. uživatelům vytvářet "recenze" k danému obsahovému typu? Asi nejlepším příkladem může být "http://drupalmodules.com/". Díky moc za jakýkoliv tip.

Nový web

Zdravím,dnes jsem zprovoznila svůj nový web díky Vaší knížce Drupal na adrese www.webtvorba.com, děkuji za ní A.K.

menu v drupalu

dobry den, mam velkou prosbu mam drupala 6.9 a at tam nainstaluji zatim jakykoliv novy modul napr. image, tiny, views atd. tak mi zmizi v administraci menu>navigace to navigacni menu se ztrati a stranka je prazdna ve firefoxu a v IE hlasi ze bud je stranka offline nebo chyba programovani, nemuzu s tim ani hnout nemel by jste nejaky tip?

dekuji
v pripade potreby vam muzu na mejl poslat prihlasovaci udaje
díky jana

TinyMCE se nezobrazuje po zapnuti ti některých funkcí + další otázky

Problém 1.
Používám editor TinyMCE s kombinací Wysiwyg API.

Když zapnou funkce:
Advanced horizontal rule, Advanced image, Advanced link, Auto save, Context menu, Left-to-right, Right-to-left,Emotions,Flash, HTML block format, Font, Font size, Font style, Fullscreen, Inline popups , Insert date , Insert time, Insert layer , Move forward, Move backward , Absolute, Paste text, Paste from Word, Select all, Preview , Print, Search , Replace , Style properties , Table , Citation , Deleted, Abbreviation, Acronym , Inserted, Safari compatibility .

Inline

Mám dotaz k zobrazování obrázků pomocí modulů ImageCache,Inline,Lightbox2,a Pathauto.Všechno mám nastavené podle videa zde na webu,ale když přidám značku [Inline:XX],zobrazí se mi pouze odkaz na přiložený obrázek a po kliknutí se otevře lightbox,odkazy na něm jsou,ale nefunkční,a místo mého obrázku je tam přeškrtnutý fotoaparát:-( Na Drupalu někdo psal cosi o nastavení velikosti v Inline,že to je možná tím,že obrázek je veliký,ale já tam nic o nastavení potřebné velikosti nevidím,myslím,že tam je jen nastavení iframe a rámečku....

Views 2 rozhodil layout webu

Pěkný den,

Velmi vás prosím, kdokoliv. Pan Polzer zde na webu uvedl, že modul views 2 může při instalaci pozměnit layout webu, náprava je však dle jeho slov jednoduchá.
Při instalaci views na drupal 6.9 se přesně toto stalo. Z pro mne neznámého důvodu se pravý sloupec všech mnou vyzkoušených témat rozhodil a zobrazil se pod obsahovou částí webu.
Tento problém je znát pouze na domácí stránce a na výpisech kategorií, u stránek či jednotlivých článků je design v pořádku.

FCKeditor + IMCE + ImgAssist

Mám dva problémy ohledně těch to modulů.

V nastavení fck mám aktivované imce, když chci při tvorbě článků vložit obrázek, tak tam nemám volbu vybrat ze serveru. Postupoval jsem podle knížky o Drupalu.

Další problém je v modulu imgassist. Standartně mám fck vypnutý, zapínám ho přes tlačítko, když však fck zapnu, a kliknu na ikonku imgassist, tak se mi otevře jen prázná stránka. Přitom když nezapnu fck, tak se mi imgassist normálně spustí.

Obrázky a TinyMCE+IMCE

Dobrý den,
Je možné jen prostřednictvím modulů TinyMCE+IMCE vytvořit obsah typu článek, kde by byl text potom obrázek (400x300) který by se po kliknutí zobrazil v původní velikosti?
Zkoušel jsem to a nedaří se mi. Zkoušel jsem i TinyMCE a img_assist, ale bohužel také bez úspěchu.
Má představa je následující:
Prostřednictvím TinyMCE píši text. Najedu kursorem na další řádek a tam na pozici kursoru vložit obrázek(400x300), který se po kliknutí zobrazí v původní velikosti (aby byl čitelný).

RealName

Chtěla jsem se zeptat,nainstalovala jsem si RealName,aby se mi v informacích o autorovi zobrazovalo jméno i s diakritikou u správy obsahu,nebo nového obsahu ve stránce.Postupovala jsem podle návodu na Drupal.cz http://www.drupal.cz/clanky/tipy-triky/nastaveni-zobrazeni-skutecneho-j… ,ale bohužel se mě nové pole zobrazí ve výpisu a ne v sekci informace o autorovi,a když ho vyplním,nic se nezmění.Ještě mi to vypisuje hlášku The profile load function (_load_profile) was not found.Už nevím,co s tím.

Zobrazení data v book page

Dobrý den, neznáte náhodou možnost, jak vypnout zobrazování data publikování stránky modulu book? Už jsem v tom něco napsal a až později si uvědomil, že zobrazování data je nevhodné, měl jsem použít klasický typ obsahu "stránka" - nebo: lze nějak převést již vytvořený obsah na jiný typ obsahu?

Diakritika

Chtěla jsem se zeptat,mám nainstalovaný Drupal a v něm téma,které jsem si doinstalovala.V IE se mě ovšem nezobrazuje správně diakritika,myslíte,že jo to v kódování?

reklama
Moje kniha o CMS Drupal

Kniha 333 tipů a triků pro Drupal 9

Více na KnihyPolzer.cz

Poslední komentáře