Drupal

wysiwyg editor

Dobrý den všem

Mám nainstalován modul wysiwyg api a tinymce editor, nakonfigurován profil, žádná chyba, ale neobjeví se mi nabídka lišty při tvorbě obsahu v okně stránka tak jak je uvedeno na webu u ukázkového videa děkuji všem za pomoc

Ladění Drupalu

Dobrý den
Chci se zeptat, zda je třeba po rozchození Drupalu vč. všech požadovaných modulů nutné provádět nějakou optimalizaci databází či něco podobné, jež vede ke zvýšení rychlosti.
Proč se ptám, na mém testovacím webu (pár testovacích textů, téměř bez obrázků) trvá přechod ze stránky na stránku kolem 10s, což se mi např. v porovnání s Maxiorlem (vzhledem k obsahu) zdá neúměrně moc. S nastavením "výkon" jsem si hrál, téměř vše mám zapnuté, ale žádné znatelné zrychlení se neprojevilo.

Ako pridat do RSS ostane stranky

Dobry den.

Ako pridam stranky do rss zobrazenia ktore nie su na hlavnej stranke.
Napriklad pokracovanie books alebo prispevok do fora.
To forum nie je dolezite ale book page by sa hodilo.

Dakujem.

Captcha form-id do fóra

Ake je form_id pre captchu ak sa ma zabudovat aj do fora? Na tejto stranke to je: http://xxxxx.com/drupal/admin/user/captcha/captcha/captcha_point Alebo co treba robit aby na stranke: http://xxxxx.com/drupal/admin/user/captcha sa dala nastavit captcha pre forum? Alebo inak riesit. A ako? Ak sa na kazdy prispevok musi niekto registrovat nikto tam nebude pisat ak to dam bez captcha bude tam kopec spamu :-( Dakujem za pomoc. Tak ako je to tu ;-) Najprv tento text: * The CAPTCHA field is required.

Správa bloků pro ne-admini

Potřeboval bych zařídit správu bloků tak, aby správce webu s daným oprávněním měl právo přidávat, měnit pozice, deaktivovat ty bloky, ke kterým dostane přístup. Důvod je takový, že chci umožnit správci vytvářet nové bloky a umísťovat je do povolených částí webu, ale s tím, že nebude mít šanci "pokazit" bloky, které jsou jen ve správě hlavního admina (usera-1) nebo jiných delegovaných k tomuto oprávnění. Díky za nápady, případně vaše řešení...

PDF (TCPDF)

Zdravím, mám problém s modulem "Print" (http://drupal.org/project/print) a vygenerování pdf. Na generování používám TCPDF. Všechno funguje bez problému.

jak na tabulku?

Dobrý den, chci se zeptat jak udělat v textu "hezkou" tabulku. Dokažu vložit tabulku s daty bud pomocí HTML, editor nebo naimportuji z excelu.

Nadcházející událost (upcoming event)

Potřebuji vytvořit blok, kde se bude zobrazovat nadcházející událost vzhledem k aktuálnímu datu. Použil jsem následující řešení. Vytvořil jsem si typ obsahu, který obsahuje nadpis a datum (typu datetime). A pomocí Views chci zobrazit žádanou nadcházející událost - na to použiji filtry (Typ, Vydáno a Datum). U filtru datum nastavím podmínku "is greater than" a nastavím relativní hodnotu "Now". Všechno v tu chvíli vypadá, že funguje. ALE! Hodinová ručička se přehoupne přes půlnoc a já čekám, že se v bloku změní aktuální nadcházející událost na novou, a ono nic.

Zkusenosti s updaty

Dobry den,

castokrat se setkavam pri updatech s nize uvedenymi hlaskami.

Vypada, ze tyto hlasky asi nezmenim. Je nejaky zpusob, jak je omezit nebo snizit cistenim databaze nebo podobnymi zpusobem?

Drupal database update
• user warning: Table 'web:adresar.date_format_types' doesn't exist query: SELECT dft.type, dft.title, dft.locked FROM date_format_types dft ORDER BY dft.title in /web_adresar/www/sites/all/modules/date/date/date_api.module on line 1925.

Několik dotazů

Zdravím,
snažím se udělat můj první web na drupalu. Takže mě nebijte :-)
Už, jsem to chtěl vzdát, ale pak jsem nalezl váš web a koupil vaší knížku.
Vzal jsem si asi dost velké sousto takže bych se vás chtěl na pár věcí zeptat :-))
Jedná se o nekomerční web: www.skodaoctavia.cz
Který má slušnou návštěvnost, ale je udělaný v html a dost prasácky, a už to takto nelze.
A zkouším to na této adrese: http://test.skodaoctavia.cz/ na design a obsah nehleďte je to pouze test :-))

Takže k věci_

Vlastne formulare

Zdravim Jane.
Prave sa rozhodujem, ci ist do Drupalu alebo radsej cestou vlastneho naprogramovania webu. V php co to viem, co neviem vygooglim. S Drupalom mam len velmi male skusenosti, ale pozdava sa mi. Otazka vsak je, ci si viem s nim pomoct aj pri takych zalezitostiach ako su vlastne formulare kde by uzivatelia zadavali nejake data.
Uvediem priklad. Chcem mat na webe zoznam akcii a prihlasovanie sa na ne prostrednictvom webu, ktore bude poriadat nejake zaujmove zdruzenie. Alebo napr. evidencia najazdenych kilometrov...

reklama
Moje kniha o CMS Drupal

Kniha 333 tipů a triků pro Drupal 9

Více na KnihyPolzer.cz

Poslední komentáře