Hardware

Čas od času si pořídím novou hračku, o které napíšu. Zde tedy najdete recenze tiskáren, nositelné elektroniky, počítačových doplňků a komponent.

9 let se Synology: NAS je mnohem víc, než chytré úložiště

S různými NAS jsem přišel do styku v době, kdy jsem psával pro IT magazíny. Před devíti lety jsem si řekl, že nastal čas si podobnou mašinku pořídit domů nastálo. Sáhl jsem po Synology a ani na vteřinu nelitoval. Dnes mám již druhé Synology NAS a využívám naplno nejenom funkce klasického síťového úložiště.

Jak se dostat do BIOSu. Vše, co potřebujete vědět

Do BIOSu je obvykle nezbytné vstoupit z několika důvodů. Prvním je konfigurace hardwaru, například nastavení řadiče disků, paměti nebo přetaktování procesoru. Druhým důvodem je řešení problémů, jako jsou chyby s hardwarem nebo nastavení bootovacího zařízení. Občas je nutné BIOS navštívit kvůli aktualizaci řídícího programu nebo údržbě systému. Jak na to?

Vhodná IT infrastruktura pro vývoj aplikací na míru

Co je zapotřebí k vývoji webových aplikací či k tvorbě jakéhokoliv softwaru obecně? Je to lokální a síťový hardware? Jednoznačně. Software a vývojářské nástroje? Bezpochyby. Teoreticky bychom sem mohli zařadit i související procesy, prostředí a dokud nenastane singularita v AI, tak i vývojáře samotného. Komplikovat si to ale nebudeme a zaměříme se pouze na základy IT infrastruktury vhodné pro vývoj aplikací na míru.

Udělej si sám: oprava Epson L355 a ink pad error

Jednoho dne mi moje inkoustová tiskárna Epson L355 odepřela poslušnost a ovládací software v počítači zahlásil chybu „Ink Pad is end of service life“. I když to oficiálně není na řešení v domácích podmínkách, je náprava velice jednoduchá a postačí vám šroubovák. Ušetříte cca 1500 Kč za autorizovaný servis.

Tip na dárek: offline Trello neboli Kanban od Woooooo.cz

Jestli mi nějaký software pro kancelář opravdu přirostl k srdci, tak je to Trello. Jeho systém nástěnek, karet, úkolů a nespočtu doplňků mi maximálně vyhovuje. Ovšem často je pohodlnější mít i papírový přehled. Nechcete monitor polepený papírky a tabule není to pravé? Mám něco lepšího. Vyzkoušejte offline obdobu Trella, respektive všech podobných kanban systémů.

Inkoustové předplatné HP Instant Ink v praxi

Rozhodl jsem se v kanceláři vyzkoušet novinku v podobě předplatného za inkoust do tiskárny. Dnes je už formou měsíčních poplatků kde co, takže mě zajímalo, jak to bude fungovat, na jaké narazím potíže a zda to bude pohodlnější, než pořád chodit do e-shopu a na výdejnu pro nový inkoust nebo tonery. Dva a půl měsíce za mnou a mám první dojmy.

Jak ochránit displej svého mobilního telefonu před poškrábáním?

V dnešní době už nenajdete skoro nikoho, kdo by neměl chytrý mobilní telefon. Dokonce i mnozí senioři pochopili, jak fungují a že je dokážou propojit s vnoučaty, které bydlí stovky kilometrů daleko. Mobilní telefon už dnes není jen telefonování a SMS, ale také spousta dalších aplikací, které mají za úkol usnadnit nám život, pobavit nás nebo mohou být užitečné jiným způsobem. Život bez nich už si mnozí z nás nedokážou ani představit.

Jak řešit zaschlou barvu v tiskárně

Každá inkoustová tiskárna je vybavena tiskovou hlavou s tisíci malých trysek, kterými za vysoké rychlosti proudí miniaturní kapénky vody a usazují se na papíře. Jakmile v nich dojde k zaschnutí inkoustu a tím pádem k ucpání, tiskárna pochopitelně nemůže fungovat. V krajním případě mohou ucpané trysky způsobit i závažnější poruchy tiskárny.
reklama
Moje kniha o CMS Drupal

 

Kniha 333 tipů a triků pro Drupal 9


Více na KnihyPolzer.cz

Sledujte Maxiorla na Facebooku

Maxiorel na Facebooku

Poslední komentáře
Nové diskuze
Hosting pro Drupal a WordPress

Hledáte český webhosting vhodný nejenom pro redakční systém Drupal? Tak vyzkoušejte Webhosting C4 za 1200 Kč na rok s doménou v ceně, 20 GB prostoru a automatické navyšováním o 2 GB každý rok. Podrobnosti zde.

@maxiorel na Twitteru

Maxiorel na Twitteru